Sara tycker... (Blablabla)

Fick en fråga på förra inlägget om hur jag ätit & tränat för att uppnå de resultat som på bilden. Vi kan ju låsas att jag är en storbloggare nu då & svarar på alla mina fans frågor, höhö ;) 
Jag har som alla förstår tränat rätt hårt måste jag väl ändå säga, vissa pass hårdare än andra givetvis - man är inte alltid på topp! Har kört mycket mer styrketräning än på springbandet - för ett halvår sen va det tvärt om. Och jag börjar faktist tro på vad de "riktigt insatta" säger, styrketräning bränner mer än kondition! Givetvis har jag kombinerat styrkan med intervaller på bandet, crosstrainern osv. Finns väldigt mycket inspiration över internet om olika övningar både på gymmet med vikter & även hemma med endast kroppsvikt! Själv följer jag massor "fitnesskonton" på instagram för att hålla motivationen uppe & bli inspirerad  - det funkar riktigt bra för mig för att hålla suget igång & få tips på nya övningar. Matdelen då; jag älskar verkligen MAT! Men har börjat känna skillnad på hur min kropp reagerar på olika typer av mat. Min mage blir sjukt uppsvälld & gasig om jag äter "fel" mat, vilket är socker & andra tillsatser givetvis (som tyvärr finns i diverse färdiga såser, pasta, mejeriprodukter osv). Så jag har ätit mycket protein, alltså kyckling i största del, men även nötfärs & fisk. Till det grönsaker & ibland råris vilket är en bra kolhydratskälla. Till frukost (innan jobbet vid halv sju) har Söra ätit havregrynsgröt, med bär, en skvätt mjölk & lite stevia. På frukostrasten på jobbet har jag ätit en LÄTT KESELLA blandat med funlight (utan socker) & bär. Innan & efter träning har jag druckit proteinshakar för att få i mig extra protein & som mättar väldigt bra. Jag har helt enkelt testat vad min kropp mår bra av, & känner att jag börjar hitta vägen. Dock skriker hjärnan ibland efter andra saker, men det väntar jag oftast med till helgerna. Likaså när det har bjudits på middagar eller varit kalas har jag ätit vad som bjudits på, jag är inte den som tackar nej ;) Däremot här hemma när vi lagat egen mat så har jag valt den lite mer hälsosamma vägen. Så pass väl känner jag mig själv & VET att jag aldrig någonsin kommer kunna bli kvitt socker & godsaker även att det inte är bra. Men jag är trots allt en livsnjutare & tycker att man ska unna sig & få äta det man tycker är extra gott, det är väl ändå en del av livet? Men att jag försöker hålla mig till den nyttiga maten i vardagen tycker jag är bra. Men som sagt, jag tror det är väldigt viktigt att hitta en träningsform som passar en själv & även när det gäller maten. Jag tror alla känner sin egna kropp bäst för att veta vad den mår bra av. Allt handlar i slutänden inte om vem som har snyggast kropp, tränar & äter bäst - det handlar väl ändå om att må bra, göra vad man älskar, ha en god hälsa & hitta en balans i livet! 


Detta inlägg som bestått mycket av "jag tycker" får avslutas med vad jag handlade på bokrean tidigare idag. En bok; Elsas hemlighet & en Kalender för den glömske människan! ;) 

Slit ger resultat

Många människor har mål här i livet, långsiktiga & kortsiktiga mål. Ett mål jag har & har haft länge är att få en vältränad kropp. Och det får man ju inte bara genom att knäppa med fingrarna (fan va tråkigt det skulle va om det vore så lätt). Och med vältränad kropp menar jag inte bara ytligt snygg, utan en stark & frisk kropp inuti oxå. För att kunna uppnå ett sånt här mål (för mig) gäller det att vara motiverad & disciplinerad. Jag har dagar jag är opepp, trött & helst vill ligga i soffan. Men dessa gånger övervinner jag oftast hjärnspökena & tar mig till gymmet. Okej, känner man sig sjuk & hängig är det bättre att ta det lugnt. Men handlar det om lathet finns det bara ett sätt, övervinn den! Och hur peppande & motiverande är det inte när man ser att hårt slit ger resultat? Jag tar regelbundet bilder på mig själv för att se hur kroppen förändras. Och idag fick jag nästan en chock. Bilden till vänster är tagen i mitten av januari & den högra bilden är tagen för ett par timmar sen. Alltså 1 & en halv månads skillnad cirka gurka. Jag skulle aldrig träna såhär mycket som jag gör om jag inte mådde så bra av det, jag älskar att känna hur musklerna arbetar, hur svetten rinner, hur glad jag blir i hela kroppen av träningen & absolut inte minst av resultaten.. Så ja, jag kan väl faktist här med skriva att jag är riktigt stolt över den senaste månadens resultat, vilket ger mig motivation till att fortsätta i samma spår 💪


Good Morning Sunshine!

Ja, rubriken är väl inte den rätta till detta väder... Men fredagar är ju lite av min sunshine ;) Dessutom är jag ledig idag... Hur skönt va det inte när klockan ringde vid 6, tjata på Simon lite att han måste gå upp & sen somna om.. Vaknade straxt efter 8 igen. Låg kvar i sängen & uppdaterade mig lite vad som hänt i världen, eller aa de sociala medierna! Har ätit havregrynsgröt & dricker nu kaffe till Nyhetsmorgon. Ska hinna med att städa lägenheten innan jag beger mig till träningshuset & kör ett tungt benpass - välkommen fredag 💗





Att vara i nuet

Jag måste bli bättre på att leva här & nu. Jag tänker hela tiden framåt, vilket i och för sig är bra på sätt & vis. Men att knappt vara närvarande vid vissa situationer & istället tänka på vad jag ska göra senare, imorgon & nästa månad är något jag måste sluta med. Har kommit på mig själv flertal gånger & försöker påminna mig själv när det uppstår en sån situation. Läste om detta på internet tidigare idag & det är väldigt vanligt, & det kallas mindfullness - att vara närvarande i nuet. Det är så viktigt att vara här & precis NU! Tror detta har att göra med att jag vill så mycket & kan va väldigt ivrig, haha. Så idag är det torsdag, jag sitter i soffan, kollar på tv, mår bra & har tagit helg, jag njuter helt enkelt, just precis här & nu!! 🌸💗




Blommor & Blader...

Ny vecka & nya tag! På jobbet är det en väldigt lugn vecka som är igång. Det är ju nämligen sportlov, men inte är vi lediga för det, icke sa nicke. Vi städar, städar & städar.. Men med tanke på att det inte är några elever på plats så kör vi i vårat eget tempo så att säga & har ingen tidspress som vi i vanliga fall har. 


                        Kafferast på jöbbe

Där emot är det inte lugnt på träningsfronten. Denna vecka har jag lagt i med ytterligare en växel både på gymmet & i köket! Resultaten börjar visa sig sakta men säkert & då är det lite roligt att köra ännu hårdare än innan. Och någon opepp tjej kan ni ju leta efter någon annan stans, för det är det sista jag är!!! 💪 



(Första gången jag lägger ut en bild på min mage & det tar emot lite. Men jag måste säga att jag är rätt stolt över resultaten som börjar komma, keep up the good work) 

Förresten... I fredags var det alla <3 dag, vilket knappast har ungått någon kan jag tänka mig? Kanske en dag som är lite överskattad & handlar mest om att butikerna ska göra vinst, samtidigt som det är en fin dag då man kan uppskatta sina nära & kära lite extra. Både jag & Simon sa att vi inte skulle köpa något till varandra... MEN båda kom hem med rosor. Det är väl rätt komiskt ändån? Och en liten gnutta gulligt! Jag blev nog ändå mest glad av orden på den fula lilla "post-it-lappen" som han skrivit till mig. Så personligt & fint det kan bli av något som är så enkelt! 

 
                                       ❤️


Saturday Night

Gokväll! ☺️ 

Imorse vaknade jag upp med dunkande huvudvärk. Precis som om jag varit ute & dragit runt kvällen innan, men så va det inte riktigt. Vi åt tacos, drack ett glas vin, myste i soffan till en film & somnade även där. Vaknade vid tjugo över två närmare bestämt & förflyttade oss till sängen. Imorse började jag direkt fundera på vad min huvudvärk berodde på... Och inte kan det va så att jag får ont i huvudet av ett glas vin? Nje va! Så jag fick för mig om att det va för att sömnen blev "störd" mitt i natten. Så hur skön soffan än va nu ikväll & hur nära det än va att ögonen slocknade så tog jag mitt förnuft till fånga & flyttade mig till sängen nyss, för att förhoppningsvis få en mer jämn & ostörd sömn än natten innan. Dock kan huvudvärken bero på vad som helst, kanske gnisslande av tänder? Ja, den som ändå kunde veta. Hur eller hur, så va ju sängen rätt skön oxå. Men jag vill ha min karl vid min sida, men han stannade i soffan med Nala (sovandes båda två, typ) haha, den sovande familjen! 

Förövrigt så har vi haft det sista kalaset för mig detta år! Hela 4 kalasbjudningar har vi haft sen jag fyllde år! Idag bjöd vi på smörgåstårta, hemmagjord kladdkaka med apelsingrädde. Det satt som en smäck & jag är lika hög på socker som varje lördag! 
Nej, jag tror mina ögon slocknar snart. 
Natti 










Drömmande

Just nu är jag inne i ett drömmande om VÅREN!! Promenader ute i solen, löprundor i skogen, tunnare jacka & skor, första grillningen på balkongen, inreda balkongen, cykla till jobbet utan att va rädd för att halka omkull, haha! Vill ha vår NU, helst sommar. Men våren är också riktigt mysig & fin! Så länge solen kan tänka sig att titta fram lite mer än vad den gjort på sista tiden så blir jag glad! Och snön får väldigt gärna hålla sig borta. Mycket krav till något man inte kan styra ett enda skit över. Bara att drömma & önska att vädret är med mig antar jag? 

Jaha, annars då? Jo, idag är det torsdag & imorgon är det veckans bästa dag! Hela fredagen svävar jag typ på moln, varje fredag. Ett hårt benpass väntar imorgon efter jobbet följt av myspys hemma i söffa, med ett glas vin & min andra hälft! Låter som en bra start på helgen tycker jag... ❤️ 




Helgen är som guld!

Finns väl ingen som missat hur mycket jag ÄLSKAR helgen? Inte för att jag hatar vardagen, absolut inte. Men helgerna är något speciellt! Sovmorgon, långfrulle, film sent in på natten, att inte ha någon tid att passa eller att ha roliga saker inplanerade & fredagsmyset i allra högsta grad! Dock går helgerna alltid för fort. Men veckorna springer på rätt bra de med. Vårat sovrum blev förresten färdigt igår. Nytt golv & tapeter! Färgen vi valt till 3 väggar såg först väldigt ljuslila/grå ut. Men med möblerna på plats, gardiner & diverse andra saker inne i rummet blev det riktigt mysigt. Nu väntar vi tills måndag eftermiddag då vardagsrummet blir färdigt! Just nu är det täckt med papper på hela golvet, gråa sträck på hela väggarna & täckmatrial över alla möbler. Så sitter inne i tredje rummet i fåtöljerna & kollar mello just nu med ett glas vin, skön lördagkväll efter kalas hos älskade far tidigare i eftermiddags! 

/ Tjejen som är förälskad i helgen!



     Vårat mysiga sovrum från 2 vinklar! 



Frulle, namnam! 

TISDAG

Hejeeee!

Första dagen på jobbet med tandställning va väl ingen big deal. Inte heller på träningspasset! Även att jag kanske inte drar världens bredaste leende all the time så döljer jag inte min lilla räls heller. Där emot är tänderna väldigt ömma. Kokade ett ägg förrut, skivade upp det & la på ett knäckebröd, men kunde tyvärr bara äta ägget, gjorde alldeles för ont att bita i knäcket :( 

Om något helt annat... Fick massor med fint i födelsedagspresent! Bland annat två presentkort på massage, så imorgon kväll ska jag använda ett utav de två. Ska bli såååååå jävla skönt! Va typ 5 år sen jag va på massage sist hos en professionell massör. Ååh, längtar nu!! 
Fick en hel del annat fint i present oxå... Nike träningsbyxor (är kär i de), pengar, presentkort på vimmerby handel & intersport! Så kanske ska ta mig en titt på stan någon dag & se om det finns något fint som faller mig i smaken ;) Näe, nu måste jag lyfta mig från soffan. Ska skjuta in alla möbler i vardagsrummet intill mitten! Imorgon kommer det målare hit & ska tapetsera vardagsrummet & sovrummet! Har även fått ett nytt golv i sovrummet. Så för tillfället sover vi i det andra rummet! Så är väldigt rörigt i våran lya just nu. Och lilla plutten ska få åka & va hos mamma imorgon igen. Lugnast för målarna & så slipper jag oroa mig för att hon smiter ut ;) 


Nya fina golvet!



Och de nya fina träningsbyxorna! 

Har hoppat på tåget!

Hej måndag & ny vecka!

Denna vecka startade då som bekant väldigt speciellt. En riktig "nystart" får man väl ändå kalla det. Början på en lång resa! Början som jag FASAT för... Och här sitter jag nu med en tågräls i käften, men jag är glad ändån! Mina förväntningar var att jag skulle åka tjutandes från Oskarshamn i eftermiddags, men icke. Allt var som vanligt, om inte lite bättre. Varför? Jo, för jag är äntligen igång med detta som jag velat men inte vågat innan. Så som jag har väntat, oroat mig, funderat, googlat osv. Alla tankar över hur jag kommer se ut med "bling bling" i munnen, givetvis tankar kring den stora operationen framöver osv. Det är många som haft & har tandställning, så jag är inte ensam. Men känns ändå lite speciellt med tanke på mitt "käkfel". Det stora i hela den här processen är faktist inte tandställningen (även att det är den som oroat mig mest på senaste tiden), utan det stora är ju faktist operationen som ska göra att jag får normalt bett! Kommer se ut som ett blåslaget päron efter dessa timmar de sågat i käften & jag kommer bli tvungen att sjukskriva mig i 2 månader. Men jaja, nu ska jag inte tänka på det ÄN! Det är trots allt inte ens detta år operationen går avstaplen! Men iallafall, tandställningen är på plats i överkäken. Om ca 1 månad kommer det på en räls i den undre med. Men jag har ändå börjat med det "värsta" anser jag. De övre tänderna visar man ju trots allt mest! Och trots en tandställning i munnen känns livet väldigt ljust. Jag försöker tänka att rälsen är min nya fina accessoar, vi ska nog komma bra överrens under denna tid. Så länge jag kan äta normalt är jag glad!! Vad trodde jag egentligen innan den satt på plats? Att det skulle stå TANDSTÄLLNING i pannan på mig, att hela jag skulle se ut som ett TÅG & alla skulle skratta åt mig? Haha! Ibland är det ta mig fan skönt att allt inte blir som man tänkt sig ;) Och vill bara tillägga att jag är så sjukt stolt över mig själv (skryter) ;*, & tacksam för min familj, vänner & älskade kille som finns vid min sida <3 Det får avrunda detta inlägg! Återkommer, / tufftuff Sara ;-) 



Födelsedag, igen...

Hipp hipp hurra för mig idag!! ;) 
Detta låter väldigt klyschigt, men fyfan vad tiden går fort! Jag fyllde väl nyss 18 år & mina vänner kom rullandes med en hel korg full med alkohol på en kälke & vi skulle fira mig för fulla muggar, & jag va bakis - HAHA!! Men det är visst 4 år sen? Ibland måste jag påminna mig själv att livet är här & nu, för det springer bara iväg! 

Hur eller hur så fyller jag 22 hela år idag! Och firningen började redan igår på jobbet, då blev jag bjuden på semla (med vaniljkräm ;)) Firandet fortsatte med middag & tårta hemma hos oss på
kvällen. Mamma, svärmor, Roger, Manda & Simons mormor va kvällens gäster. Vi möblerade om för fullt & fick in matbordet i det tredje rummet. Vad gör man inte för att alla ska få plats vid samma bord när man inte har världens största lya! Och idag blev jag väckt med sång, frukost på sängen & presenter av min kärlek & lilla hårbollen ;) Senare invigde mina supersnygga NIKE-byxor med ett svettigt träningspass. Och eftermiddagen bjöd på våfflor, glass & hallonsylt, hur fantastiskt gott är det inte? Och hur mätta tror ni vi är nu? Skulle hunnit med att äta middag nu på kvällen men våra magar säger nej! Kanske blir nattmat istället ;) Hur som helst så har min födelsedag varit kanon! Och imorgon ska jag bli firad hos pappa. Och firningen fortsätter även endel nästa helg - så är det när man har stora familjer på olika håll, men ack så trevligt det är ;) 

Detta blir ett väldigt långt inlägg känner jag, men nu jäklar har jag skrivarglöd! 
Jag är jätte nervös inför måndag... Då händer det äntligen! Tandställningen ska placeras i min mun... (Överkäken till en början) Shit! Blandade känslor... Sjukt jävla skönt att det äntligen är igång (snart), samtidigt som det känns så fruktansvärt läskigt. Jag är inte rädd för att det ska göra ont. Jag är rädd för att jag ska bli blyg (vilket jag inte är i vanliga fall). Jag är rädd för att jag inte ska kunna prata normalt & inte våga visa mig. Jag hoppas på att jag har överdrivit & förstorat detta & att jag kommer känna att det är en baggis & tänka; men hallå, detta va ju inte så farligt! Snälla du där uppe (om du finns), jag vill va samma glada, pratiga & spontana person som jag nu är! Haha, herregud nästan så jag vill radera allt jag skrivit nu, men det är faktist såhär jag känner. Och jag ska sluta älta nu, för det blir som det blir. Trots allt är det bara jag som kan bestämma hur jag ska va & jag ska va mig själv så mycket jag bara kan!! Och jag är så fruktsamhet stolt över mig själv & glad att jag gör detta - för fy helsike vad nöjd jag kommer va när det är över med tandställningen & käkoperationen! Let's DO this! Jag lovar att lägga upp en bild på min käft nästa vecka... 

Nu ska jag fortsätta njuta av denna kväll & ett glas vin! Ha de bra alla där ute ;-) 





RSS 2.0